Een coach in de spotlights

Hoe Alexander Muntjewerf onze tools wil toepassen in zijn werk

Alexander; Wie ben jij en wat doe je?

Ik ben onderwijs innovator met Scrumatschool, heb ruime ervaring als sport trainer/coach en ben 16 jaar economie docent in het voortgezet onderwijs geweest. Op dit moment ben ik als ondernemer mijn aanbod aan het uitbreiden met de DISC & Drijfveren analyses.

Wat zijn jouw dominante DISC kleur(en) en drijfveren? Waar merk je dit aan in de praktijk?

Ik heb een zeer sterke gele kant, gevolgd door redelijk veel rood in mijn basis en responsstijl. In mijn basis stijl heb ik redelijk wat blauw en minder groen. In mijn responsstijl is dit andersom. Dit is voor mij erg herkenbaar, ik heb veel training gedaan in communicatiestijlen. In mijn werk en sport zoek ik altijd het contact met mensen en kan ik ook de aanjager zijn om resultaten te boeken met anderen. Ik zoek daarin ook sterk naar een fijne harmonieuze sfeer die erg bij de groene DISC kleur past. Ik ben verder erg creatief en houd van nieuwe dingen leren, ontdekken en maken.

Je hebt bij ons de DISC en drijfveren training gevolgd. Kun je uitleggen waarom je deze training wilde volgen?

Al 20 jaar heb ik veel interesse in psychologie en sociologie. De communicatie met mensen onderling geeft mij veel inzicht en daar heb ik ook als coach ervaring in. De DISC en Drijfveren geven mij een hele mooie verdieping met een zeer lage drempel. Ik ga het inzetten als teamtrainingen en individuele coachtrajecten. Ik heb net mijn eerste profieluitnodiging verstuurd.

Kun je kort uitleggen hoe jij de training hebt ervaren?

Er wordt veel interessante theorie besproken en er is ruimte om vragen te stellen. De trainers zijn erg bereikbaar en doen graag een “extra stapje”.

Voor wie kan de training volgens jou ook relevant zijn?

De certificatie training is denk ik geschikt voor trainers/coaches/docenten in verschillende vakgebieden. Ook voor managers en teamleiders kan het een meerwaarde bieden verwacht ik.

En nu, what’s next?

Mijn eerste stap is om een klantenbase op te zetten en veel ervaring op te doen met het begeleiden van teams en individuen met DISC. Daarna sluit ik niet uit dat ik vervolgopleidingen ga doen in dit gebied.