Wie is Anke?

Deze keer geen coach in de spotlights, maar Anke Nieboer; één van de oprichters van Coaching and Tools

Anke, jij bent samen met Willem, de oprichter van Coaching and tools; kun je iets vertellen over jouw achtergrond?

Ik heb als HR manager in verschillende bedrijven gewerkt. Na ruim 14 jaar vond ik het tijd dat HR ook voor kleinere en groeiende bedrijven toegankelijk moest worden. Ik wilde graag mijn kennis en kunde delen met de bedrijven die het het hardst nodig hebben. Met mijn andere bedrijf ‘HR Wizard’ ondersteun ik groeiende bedrijven om HR krachtig neer te zetten. Zodat de ondernemer tijd heeft voor de strategie en groei van zijn of haar bedrijf. Dat doe ik door aanwezig te zijn in bedrijven in combinatie met een HR platform waar je alle noodzakelijke HR-informatie kan vinden. 

Ik zet DISC en Drijfveren in als coaching tool voor de ondernemers en de bedrijven waar ik mee werk. In 2020 ben ik met Willem ‘Coaching and Tools’ begonnen. Dus nu ben ik zowaar een serial HR entrepreneurMooi woord he? 

Waarom ben je met Coaching and Tools begonnen?

Ik zag bij mijzelf en mijn bedrijven dat DISC en Drijfveren een hele krachtige en toegankelijke tool is voor ontwikkeling. Ondernemers zien duidelijk hun ‘blindspots’ en dan kun je de juiste discussie hebben. Wat doe ik wel en wat doe ik niet? Waar ben ik goed in, wat kan of moet ik overlaten aan een ander? Waar krijg ik energie van?  

Toen ik de kans kreeg om mijn favoriete tool in Nederland op de markt te brengen ben ik die uitdaging aangegaan. 

Hoe heb je zelf gewerkt met DISC, de 7 drijfveren of andere tools?

Ik heb met van alles gewerkt. DISC is heel krachtig bij onderlinge miscommunicatie. Of om de focus te krijgen om (bedrijfs)resultaten te behalen. Drijfveren zet ik zelf vaak in op individueel niveau. Als ik zie dat één van mijn klanten ‘leegloopt’ of inefficiënt werkt.  

Wat zijn jouw dominante DISC kleur(en) en drijfveren? Waar merk je dit aan in de praktijk? 

Rood rood en nog eens rood, en geel. Ik ben doelgericht hou van efficiënt werken. Doelen halen en lijstjes maken, afvinken maar. Ik kan gefrustreerd worden als we als team niet doelgericht zijn en niet opschieten. Persoonlijk raak ik in de stress als er veel moet gebeuren en ik te weinig tijd heb. Dat is een teken dat mijn prioriteiten niet goed zitten. Mijn economische drijfveer is hoog. Daar schrok ik van toen ik voor het eerst mijn rapport las. Is geld zo belangrijk voor me? Maar nee, dat was een groots misverstand. Bij mij moet alles efficiënt. De ‘Return On Investment’ is voor mij heel belangrijk. Als ik er energie en tijd instop moet het wel (snel) wat opleveren.  

Voor wie kunnen de tools van Coaching and Tools relevant zijn volgens jou? 

Vanuit mijn HR oogpunt zeg ik; Recruitment. Er worden zoveel mis recruits gedaan. Zo zonde voor zowel het bedrijf als de persoon die wordt aangenomen. Het kost tijd, geld en energie als je niet de juiste match hebt.

En nu what’s next? Wat zijn jouw ambities met Coaching and Tools? 

Voor mij is het belangrijk om goed te doen met ons bedrijf. Ik wil bijdragen aan een groter geheel. Voor elk rapport dat afgenomen wordt willen we doneren. Ik zoek een goed doel wat ontwikkeling stimuleert. En iets wat dicht bij ons ligt en zichtbaar is. Voor elke rapport een boom planten dat vind ik te traditioneel. Dus heb jij als lezer een idee? Of contacten? Laat het me weten anke@coachingandtools.eu.