Een coach in de spotlights

Erwin; Kun je ons vertellen; Wie ben je en wat doe je?

Erwin Wupkes, loopbaancoach en ik heb sinds bijna 10 jaar mijn eigen bureau en hou mij bezig met onderwerpen als Outplacement, Loopbaan coaching en Re-integratie 2e spoor. Daarnaast geef ik trainingen rondom Verzuim, Vitaliteit, Persoonlijk Leiderschap en Duurzame Inzetbaarheid. Waar het voor mij om gaat is dat ieder mens er recht op heeft om meer in de regie te nemen over het leven en zijn of haar loopbaan. Soms heb je daar wat hulp bij nodig en daar zet ik mij dan ook graag voor in. ‘Leef je talent’ is een uitspraak waar ik erg in geloof!

Welke DISC kleur(en) zijn bij jou dominant? Waar merk je dit aan?

De kleuren Rood en Geel zijn bij mij goed vertegenwoordigd! 😊 Ze passen erg bij wie ik ben. Gedreven, resultaatgericht maar altijd vanuit een diepgewortelde interesse voor het individu.

Je hebt recent een project gedaan en het combinatie rapport ‘DISC en de 7 drijfveren’ daarvoor ingezet. Kun je delen wat je hebt gedaan en wat je ermee bereikt hebt?

Klopt ik heb voor een Accountantskantoor de DISC en Drijfveren test ingezet voor het gehele team. Aansluitend heb ik voor hen een feedback training verzorgd. Dit was wat mij betreft een ideale combi. Allereerst heb ik het rapport met de individuele medewerker apart besproken. In zo’n persoonlijk gesprek ontrafel je samen een ieder zijn gedragscomponenten. Welke kwaliteiten zie je, en tegelijkertijd ben je ook in gesprek over de ontwikkelbehoefte van die persoon. Iedere medewerker heeft vervolgens een korte presentatie van zijn eigen rapport in een teamsessie verzorgd. Geweldig om te ervaren welke energieën er dan los komen in het team. Aansluitend zijn we aan de slag gegaan met feedback geven en ontvangen. De training werd als zeer positief ontvangen. Met name in de combinatie met de DISC en Drijfveren.

Wat vond je fijn aan het werken met de rapporten van Coaching and Tools? 

De snelheid in handelen viel mij direct op. Binnen no time kon iedere medewerker beschikken over zijn en haar eigen rapport. Het rapport is bondig, helder verwoord en makkelijk inpasbaar in trajecten als bedrijfsstrategie, teamontwikkeling (de team DISC is echt heel handig!) en persoonlijke ontwikkeling.

Tot slot, Voor welke uitdagingen en projecten kan de lezer van dit interview bij jou terecht?

Het lijkt mij sowieso leuk om nader kennis te maken met hen die door mijn verhaal getriggert zijn. Ik vertel dan graag met enthousiasme over mijn werk als coach en trainer en wat de DISC mij als individu heeft opgeleverd. Je kunt een kijkje nemen op mijn site Wupkesloopbaancoaching.nl of mailen naar info@erwinwupkes.nl.