Een coach in de spotlights

Hoe Loes van der Donk onze tools toepast tijdens haar werk

Loes kun je ons vertellen; Wie ben je en wat doe je?

Ik ben dus Loes van der Donk. Met mijn bedrijf de Compliment Groep helpen wij MKB bedrijven op het gebied van HR werkzaamheden. Wij geven advies en kunnen het uitvoeren.

Welke DISC kleur(en) en drijfveren zijn bij jou dominant? Waar merk je dit aan?

Mijn basis voorkeursstijl is geel, mijn meest dominante kleur. Geel en groen zitten rond de middenlijn en rood is het laagst. In mijn aangepaste stijl laat ik mijn blauwe structuur los en toon ik meer mijn groene gedrag. De hekel die ik heb aan conflicten komt hier duidelijk naar voren. Ik spring overal bij waar nodig. Ik ga met iedereen in overleg en zorg voor de harmonie. Tevens is dit natuurlijk mijn valkuil. Mijn hoogste drijfveer is individualistisch en een lage politieke drijfveer. Onafhankelijk denken en ruimte om te creëren heb ik heel erg nodig

Wat doe jij precies met DISC en Drijfveren?

Ik pas de gecombineerde DISC en Drijfveren analyse vaak toe tijdens mijn werk. Ik kan hiermee teams in kaart brengen én ik pas het vaak toe het bij het proces van vertrek en aanname van personeel. Als er een ‘recruitment’ fout gemaakt wordt, kan dit kostbaar zijn en met deze analyse vergroot ik de succeskans in het aanname proces. Ik zou deze tools echt aanraden voor HR medewerkers en recruiters om mee te werken.

Je hebt bij Coaching and Tools een training gevolgd en je gebruikt de profielen, kun je de lezer van dit interview uitleggen wat je daarvan vond?

Ik heb inderdaad de training DISC en Drijfveren gevolgd bij Coaching&Tools. Er wordt goed rekening gehouden met wat je al wel en nog niet weet van het onderwerp. Ik was al bekend met de DISC, maar nog niet in combinatie met de drijfveren. Door hier rekening mee te houden sloot de training perfect aan bij mij. De coach Willem Royaards is zeer ervaren. De theorie wordt begrijpelijk uitgelegd met duidelijke praktijk voorbeelden. Al met al een leerzame, efficiënte en plezierige training. De rapporten die ik nu bij klanten inzet, zijn compleet, het is fijn dat de koppeling tussen de DISC en de drijfveren duidelijk naar voren komt.

En nu what’s next?

 In de toekomst wil ik wel meer weten over de emotionele intelligentie tool, die jullie aan het ontwikkelen zijn.