Een coach in de spotlights

Hoe Nathalie van der Ploeg onze tools toepast in haar coaching

Nathalie kun je ons vertellen; Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Nathalie van der Ploeg en vanuit United for Better Business werk ik aan diverse mediaprojecten en coach ik vrouwelijke ondernemers.

Welke DISC kleur(en) en drijfveren zijn bij jou dominant? Waar merk je dit aan?

Laat ik vooropstellen dat ik mijzelf niet als één of twee kleuren zie. Alle kleuren samen, gecombineerd met drijfveren geven wat inzicht over gedrag en dan nog hangt het van veel andere dingen af als context of omgeving. Nou ja, misschien merk je het al: ik ben een beïnvloeder. Mijn dominante kleuren zijn behoorlijk geel en rood. De drijfveren uit mijn profiel zijn ook herkenbaar: ik scoor hoog op individualistisch, wil inderdaad behoorlijk autonoom kunnen zijn. Op de drijfveer politiek/invloed scoor ik ook hoog. Traditionalistisch, wat natuurlijk een vreselijk woord is, is bij mij heel laag.

Wat doe jij precies met DISC en de 7 Drijfveren?

Ik gebruik DISC en de 7 Drijfveren eigenlijk vooral als basis voor coaching. Het geeft een startpunt aan, een soort ijkpunt of inzicht, waarmee je sneller tot de kern komt en over kan gaan tot verbetering als dat nodig is. Ik vind het heel goed helpen om iemand inzicht te geven in zijn of haar gedrag en hoe je soms heel makkelijk, met wat kleine aanpassingen, beter samen kunt werken als je die ander een beetje leert lezen.

Je hebt bij Coaching and Tools een training gevolgd en je gebruikt de rapporten, kun je de lezer van dit interview uitleggen wat je daarvan vond?

Willem vond ik een prettige trainer. Hij heeft veel ervaring, staat open voor kritische deelnemers als ik, denkt graag mee en hielp mij de instrumenten DISC en Drijfveren goed te begrijpen. De manier waarop ik het gebruik is net weer anders dan hoe anderen het doen, maar daar was alle begrip voor. Een aanrader dus. De profielen zijn goed, al blijft dat altijd een kwestie van smaak. Het gaat erom wat je ermee doet.

En nu what’s next?

De komende periode zal ik deze tools zeker vaker inzetten en ik ben ook van plan om nog andere trainingen te doen. Jezelf verder ontwikkelen is natuurlijk het leukste dat er is. Mijn ambitie is mijzelf en andere mensen verder te brengen, waarbij een betere wereld mijn stip op de horizon is.