Een coach in de spotlights

Roos-Marie; Kun je ons vertellen; Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Coach Roos-Marie, career & lifecoach (ACC, ICF). Ik coach mensen, die vastlopen in hun werk, privé en vooral op een combinatie daarvan. Ik richt mij op jonge vrouwen. Met name jonge moeders die het niet lukt om alle ballen in de lucht te houden. Na de komst van een kind staat haar leven op z’n kop, terwijl tegelijkertijd verwacht wordt dat zij haar werk weer oppakt zoals voorheen. Het is het zoeken naar en vinden van een nieuwe balans. Daar help ik graag bij met mijn coaching.

Daarnaast doe ik nu het pilot project ‘Perspectief op de Oosterschelde’. Mensen, die zijn uitgevallen door een burn-out of ziekte, mogen als toegevoegd bemanningslid een maand meevaren op driemaster Oosterschelde. Voorafgaand aan de reis stellen we samen een doel op waar ze tijdens en na de reis naartoe werken. De intentie hiervan is dat de deelnemers door deze reis stap voor stap hun fysieke en mentale vermogen weer opbouwen en weer kunnen deelnemen aan de maatschappij. Mijn rol in dit project is de coaching van de deelnemers en het projectmanagement.

Ook ga ik in februari met mijn gezin verhuizen naar Landgoed Stameren in Maarn op de Utrechtse Heuvelrug. Daar gaan we het landgoed runnen: twee kantoorpanden, een vakantiehuis en ons eigen huis. Daar zal ik uiteraard doorgaan met mijn passie: coaching. Zoals jullie kunnen lezen houd ik wel van een uitdaging!

We zijn natuurlijk razend nieuwsgierig en willen je graag beter leren kennen. Welke DISC kleur(en) zijn bij jou eigenlijk dominant. En kun je ook vertellen welke drijfveer van invloed is op jouw keuzes? Waar merk je dit aan?

Ja, dat begrijp ik! Mijn dominante DISC-kleuren zijn blauw en groen. Blauw betekent dat ik analytisch ben, weloverwogen beslissingen maak en kwaliteit voor mij heel belangrijk is. Groen komt tot uiting in dat ik graag met mensen werk, geduldig ben en een goede balans wil bewaren.

Ik scoor op de Drijfveren hoog op Esthetisch. Ik wil graag dat dingen kloppen, alles moet in balans zijn en ik houd van een mooie omgeving. Ik scoor ook hoog op individualistisch. Ik ben graag autonoom, vandaar dat ik ook zelfstandig coach ben.

Je hebt recent ‘DISC en de 7 drijfveren’ certificatie training gedaan. Kun je met de lezer delen voor welk project/coaching/training je de opgedane kennis gaat gebruiken?

Ja, natuurlijk. Ik ga de DISC en drijfveren inzetten bij de start van een coachingstraject. Hierdoor krijgen zowel de coachee als ik veel informatie over haar gedrag. Dit kunnen we gebruiken als basis van het coachingstraject waardoor we sneller tot de kern komen.
Ook in het Oosterschelde-project ga ik deze testen afnemen waardoor de deelnemers weten waar ze tegenaan kunnen gaan lopen qua gedrag en communicatie op het schip en daarna in hun dagelijks leven. Door dit gedrag en de bijkomende hobbels bespreekbaar te maken zullen ze weerbaarder worden en beter hun doel kunnen bereiken.

Tot slot, Voor welke uitdagingen en projecten kan de lezer van dit interview bij jou terecht?

Ik coach graag jonge vrouwelijke professionals. Veel vrouwen denken dat ze alles zelf moeten kunnen doen. Maar ik ben er graag als denkpartner waardoor zaken weer helder worden en je gericht actie kan ondernemen om je gewenste toekomst te bereiken. Voor meer informatie, zie www.rmmcoaching.nl.

Houd daarnaast mijn LinkedIn of Instagram in de gaten voor de ontwikkeling van het project Landgoed Stameren in Maarn. Voor het huren van een kantoor, maar ook voor vergaderen of een trainingsdag in het groen ben je bij ons aan het juiste adres. Graag tot ziens!