Wie is TWAN?

Met zijn bedrijf PIT IT werkt Twan Swinkels met IT Professionals. Hij past DISC en de 7 Drijfveren toe voor succesvolle plaatsingen van kandidaten bij bedrijven. Voor zowel vaste banen als interim opdrachten.

Twan kun je ons vertellen; Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Twan Swinkels. Sinds 2002 getrouwd en vader van 2 dochters (15) en (17) en woonachtig in de groenste gemeente van Nederland: Beek en Donk. (en nee…….dat is geen familie van de grote bierbrouwer uit Lieshout). Ruim 25 jaar ben ik actief in de IT , ik heb sales en management rollen gedaan. Waaronder de verkoop van IT projecten bij een groot Amerikaans bedrijf en later mede eigenaar van een Managed Services organisatie. Sinds 2012 ben ik oprichter en (mede)eigenaar van Pitt-IT Professionals. Samen met een team van inmiddels 20 zijn werken wij specifiek met IT Professionals. We plaatsten interimmers op opdrachten bij een klant. Daarnaast plaatsen we ook kandidaten bij bedrijven voor vaste banen, werving en selectie dus. Als Pitt staan wij voor duurzame inzetbaarheid voor zowel klant als kandidaat. IT professionals zijn veel meer dan alleen maar ‘de kennis van IT’.

Welke DISC kleur(en) en/of drijfveren zijn bij jou dominant? Waar merk je dit aan?

Het bedrijf dat ik heb opgericht heet Pitt. Voor mensen met Pit en Passie. Wij gaan verder waar anderen afhaken. In mijn kleuren profiel ben ik rood/geel en blauw. Ik zit behoorlijk in het midden. Door de jaren is dat verschoven naar wat meer blauw. Zet je me onder druk dan schiet ik uit naar rood. Mijn drijfveren zijn met name gericht op het  theoretische vlak maar ook politiek. Ik hou ervan alles van meerdere kanten te bekijken en ben gefascineerd hoe anderen bepaalde situatie inschatten en daarmee omgaan. 

Waarvoor ga jij onze rapporten -DISC en de 7 drijfveren- inzetten? En wat wil je daarmee bereiken?

De rapporten worden met name ingezet als ondersteuning voor onze werving. Wij doen dat voor eigen personeel maar ook voor kandidaten die wij bij onze relaties voorstellen.

Ben je op zoek naar een beheerder dan is het handig dat deze persoon de rust heeft om de systemen te onderhouden en dat hij eerst heel goed nadenkt voordat hij tot actie overgaat. Binnen grote ziekenhuizen wordt dat vaak gewaardeerd. Dat vraagt een bepaalt type persoon, wat je mooi kunt toetsen aan de hand van een DISC en drijfveren analyse.

Je hebt ervoor gekozen rapporten met ons –Coaching and Tools- te gaan werken? Kun je uitleggen waarom?

Ik had met name een goede klik met Willem en Anke. Ze zijn gretig om je te helpen en altijd bereikbaar.

Tot slot, voor welke uitdagingen en projecten kan de lezer van dit interview bij jou terecht?

Wil je sparren over IT met daarbij de inzet van de passende kandidaat dan kom ik graag met je in contact.