DISC en Drijfveren

Analyseer niet alleen het gedrag, maar ook het 'waarom' van gedrag met de DISC en 7 Drijfveren analyse

Waarom DISC en de 7 Drijfveren combineren in één rapport?

De 7 Drijfveren zijn een mooie aanvulling op DISC. Met een DISC en Drijfveren rapport meet en analyseer je gedrag en het ”waarom” van gedrag. Ons combinatierapport wordt aangeboden tegen dezelfde prijs als onze losse rapporten. Je krijgt dus een compleet rapport voor dezelfde prijs. Download een demorapport op deze pagina en ontdek wat het combinatierapport voor jou kan betekenen.

DISC

Het DISC rapport van 24×7 Assessment is een analyse gebaseerd op het DISC-model van William Marston dat het gedrag van een individu beschrijft (natuurlijke stijl) en hoe hij/zij zich aanpast aan zijn/haar omgeving (aangepaste stijl).

Het kleurmodel stelt iedereen in staat om zijn of haar comfortzone en ongemak beter te begrijpen en zich bewust te worden van de eigen sterke en zwakke punten. Het model biedt strategieën om succesvol gedrag te ontwikkelen en om een houding aan te nemen die beter aansluit op de eisen van de omgeving. Door ander gedrag te ontwikkelen vergroot men zijn of haar aanpassingsvermogen en flexibiliteit, leert men beter te communiceren met anderen en vergroot het persoonlijke leiderschap.

Het kennen van je eigen gedrag en het herkennen van dat van anderen vormt de sleutel om zowel de individuele- als ook de team prestaties te verbeteren.

De vier kleuren en stijlen

Image

Het rode profiel: Dominant

Mensen met een dominante stijl zijn waakzaam en direct. Ze zijn sterk in hun relaties met anderen, gericht op efficiëntie. Ze zijn gefocust op het te bereiken doel en gaan voor het eindresultaat. Dominante stijlen gaan uitdagingen aan, nemen verantwoordelijkheid en tonen autoriteit. De belangrijkste sterke punten van de dominante stijlen zijn hun progressie, leiderschap en besluitvormingsvermogen. Hun zwakke punten zijn inflexibiliteit, ongeduld, slechte luistergewoonten en moeite met ontspannen en genieten van het leven.

Het gele profiel: Invloed

Mensen met een invloedrijke stijl zijn direct en staan open voor hun omgeving. Ze kenmerken zich door eigenschappen zoals animatie, intuïtie en levendigheid. Maar ze kunnen ook als manipulatief, turbulent en prikkelbaar worden beschouwd als ze gedrag vertonen dat niet in de context past. De belangrijkste sterke punten van mensen met een invloedrijke stijl zijn enthousiasme, overtuigingskracht en gezelligheid. De belangrijkste zwakke punten zijn zijn betrokkenheid bij te veel dingen tegelijk, zijn ongeduld en zijn gebrek aan aandacht, waardoor hij zich snel verveelt.

Het groene profiel: Stabiel

Stabiele mensen zijn open en indirect. Voor zover zij van mening zijn dat hun omgeving en de bijbehorende regels bindend zijn en dat zij hier rekening mee moeten houden zullen zij een indirecte houding aannemen - zij observeren en "denken voordat ze handelen". Ze zijn relatief ongrijpbaar, warm en betrouwbaar. Ze richten zich op het kennen van anderen en het opbouwen van vertrouwen. De belangrijkste sterke punten van stabiele mensen zijn de zorg en liefde voor anderen. Hun belangrijkste zwakke punten zijn dat ze een beetje vertrouwen missen, te gevoelig zijn en soms gemakkelijk worden lastiggevallen.

Het blauwe profiel: Conformistisch

Mensen met een conformistische stijl zijn zowel indirect als gereserveerd. Ze zijn bezig met analytische processen en zijn vasthoudend en systematisch in het oplossen van problemen. Het kan een richtlijn zijn, vooral als je niet het juiste proces of de juiste procedure volgt. Mensen met een conformistische stijl zijn meestal perfectionistisch, serieus en ordelijk. De belangrijkste sterke punten van de conformistische mensen zijn precisie, betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, controle en organisatie. De belangrijkste tekortkomingen zijn het uitstellen van sommige beslissingen omdat hij vindt dat hij niet alle informatie heeft en de neiging om kieskeurig en te voorzichtig te zijn.
Image

Esthetisch

Een drive voor balans.

Economisch

Een drive voor praktische resultaten, geld en ROI.

Politiek

Een drive om de controle of invloed te hebben.

Theoretisch

Een drijfveer voor kennis en begrip.

Traditionalistisch

Een drive om orde, routine en structuur op te bouwen.

Individualistisch

Een drijfveer om onafhankelijk en uniek te zijn.

Altruïstisch

Een drive voor humanitaire inspanningen; anderen helpen.

De 7 Drijfveren

Drijfveren bepalen ons gedrag en handelen, het zijn verborgen factoren, omdat ze niet moeilijk waarneembaar zijn. Het is belangrijk om onze Drijfveren te begrijpen. Ze zijn gekoppeld zijn aan onze persoonlijke waarden en motivatie. Met een Drijfveren analyse maak je inzichtelijk wat iemand dagelijks drijft, waarom je opstaat en wat jou ‘zin’ geeft in het leven. Het geeft antwoord op de vraag: “Waarom doe ik wat ik doe? Wat vind ik belangrijk?”

Wanneer ‘dat wat je doet’ in lijn staat met jouw Drijfveren, heeft dit invloed op je plezier en energie. Dit gaat op voor zowel werk als privé. Het beïnvloed je dagelijkse prestaties en de tevredenheid in je werk. Je zou kunnen zeggen dat je hart dan verbonden is met wat je doet. Je raakt in de flow en staat in je kracht.

Wil jij een uitgebreid demo profiel inzien? Dat kan!

Je hoeft alleen je email en je naam in te vullen. Met een demo profiel krijg jij inzicht in de opbouw en kwaliteit van ons DISC en drijfveren rapport. Zo ontdek jij de kracht van onze rapporten en kun je zelf beslissen of jij ook kiest voor kwaliteit. Door het aanvragen van een demo profiel wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen van Coaching and Tools

Alle voordelen op een rijtje

  • Je ontvangt een compleet rapport tegen dezelfde prijs
  • Je meet en analyseert gedrag en het ''waarom'' van gedrag
  • Je ontvangt een makkelijk te lezen rapport
  • Je brengt stroeve sessies weer op gang
  • Je bent goedkoper uit dan bij andere aanbieders
  • Je kan hulp krijgen bij het lezen en analyseren van het rapport
  • Je kunt kennis maken met DISC en de 7 Drijfveren in een gratis introductie workshop(schrijf je hieronder gratis in)

Volg een gratis introductie workshop!

Wij geven gratis introductie workshops over DISC en de 7 Drijfveren. Een mooie eerste stap om kennis te maken met de 7 Drijfveren en jezelf te ontwikkelen. Introductie workshops zijn volledig online te volgen.

Of

Toch liever DISC of de 7 Drijfveren?

Wil jij liever werken met alleen DISC of alleen de 7 Drijfveren in een rapport. Dat kan! Wij bieden DISC en de 7 Drijfveren ook aan als los rapport. Zo bepaal jij hoe je onze rapporten inzet.