DISC & Emotionele Intelligentie

Door DISC- en Emotionele Intelligentie-assessments te combineren, profiteer je van een van de krachtigste evaluatie tools die er op dit moment zijn. Het rapport biedt een combinatie van je gedragsstijl (via DISC) en een analyse van de invloed van je emotionele intelligentie (via EIQ-2).

Gebaseerd op het werk van Dr. William Moulton Marston is DISC één van de meest gebruikte assessment tools in de bedrijfswereld. Deze tool is gebaseerd op tientallen jaren onderzoek en wordt voortdurend gevalideerd. DISC wordt gebruikt om te beoordelen op welke wijze individuen zich aanpassen aan situaties en met anderen omgaan. Naast gedragsprofilering beschrijft de DISC hoe je het voorkeurgedrag van mensen kunt identificeren en hoe je het beste met hen kunt omgaan om een soepel verlopende communicatie te hebben.

Wil jij een uitgebreid demo profiel inzien(Engels)? Dat kan!

Je hoeft alleen je email en je naam in te vullen. Met een demo profiel krijg jij inzicht in de opbouw en kwaliteit van ons DISC en drijfveren rapport. Zo ontdek jij de kracht van onze rapporten en kun je zelf beslissen of jij ook kiest voor kwaliteit. Door het aanvragen van een demo profiel wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen van Coaching and Tools

De EIQ-2 evaluatie helpt om:

  • Emoties te begrijpen en in te schatten hoe ermee om te gaan
  • Hoe je rekening houdt met emoties en ze begrijpt
  • Emoties te identificeren en het vermogen om emoties onder controle te houden
  • De emoties van anderen te begrijpen en te bepalen hoe je goed op die emoties kunt reageren.
  • Vertrouwen te creëren, ook in uitdagende situaties, zodat je degenen met wie je werkt in verandering mee kunt krijgen
  • In te schatten hoe je effectief om kunt gaan met conflictsituaties

Samenvattend :
De EIQ-2, gekoppeld aan de DISC-analyse, stelt ons in staat om het verband tussen onze emoties en ons gedrag beter te begrijpen, vooral in stressvolle situaties.

De combinatie van DISC- & EIQ-2-analyse maakt het mogelijk om

  1. Eigen emoties te herkennen en ze bewust in te zetten of om er bewust afstand van te nemen.
  2. Emoties van anderen te begrijpen en ze feedback te kunnen geven zodat zij het eigen (persoonlijk) leiderschap versterken.

We helpen je graag bij het selecteren van de juiste assessment tools. Je kunt contact met ons opnemen