Ontdek hier de Emotionele Intelligentie assessment tool

Wat onderzoekt het Emotionele Intelligentie assessment ?

Door jezelf beter te doorgronden, kun je je persoonlijk en professioneel verder ontwikkelen. Hier kun je van leren en het helpt je op zowel persoonlijk als professioneel vlak ondersteunen en inzichten geven. 
Het Emotionele Intelligentie (EIQ-2) assessment helpt je begrijpen hoe je emotionele intelligentie toepast, hoe het zichtbaar is in gedrag en in voorkeuren en stijlen.

Wil jij een uitgebreid demo profiel inzien(Engels)? Dat kan!

Je hoeft alleen je email en je naam in te vullen. Met een demo profiel krijg jij inzicht in de opbouw en kwaliteit van ons DISC en drijfveren rapport. Zo ontdek jij de kracht van onze rapporten en kun je zelf beslissen of jij ook kiest voor kwaliteit. Door het aanvragen van een demo profiel wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen van Coaching and Tools

Emotionele Intelligentie voor professioneel succes

Emotionele intelligentie staat enorm in de belangstelling, zowel in het bedrijfsleven als in de wetenschap. Emotionele Intelligentie is doorslaggevend voor succes, met name op het gebied van (persoonlijk) leiderschap.

Een recent onderzoek naar Emotionele Intelligentie (samen met 33 andere belangrijke vaardigheden op de werkplek) heeft uitgewezen dat Emotionele Intelligentie de sterkste voorspeller is van de prestaties op de werkplek, goed voor 58% van het succes in alle soorten banen.

Emotionele Intelligentie blijkt dus een belangrijk ingredient te zijn wanneer je een top performer wilt worden en zijn.

Management van intrapersoonlijke en interpersoonlijke dimensies

De evaluatie van Emotionele Intelligentie (EIQ) maakt het mogelijk om inzicht te krijgen in iemands beslissingsvermogen en leiderschap.

Emotionele Intelligentie (EIQ) is ons vermogen gevoelens en ervaringen in onszelf te herkennen en onder woorden te brengen. Waardoor we het eigen denken, voelen en doen beter begrijpen én bewuster kunnen kiezen hoe we willen reageren. Het zelf-inzicht verbetert daardoor en het helpt bij het inzicht in onze interacties met anderen. Daardoor heeft de mate van Emotionele Intelligentie grote invloed op wat we leren en hoe we leren.

De vier dimensies van Emotionele Intelligentie

Uit het wetenschappelijk onderzoek dat tot nu toe is uitgevoerd, blijkt dat ons Emotionele Intelligentiequotiënt (EIQ) tot 80% van onze “successen” bepaalt, zowel persoonlijk als professioneel.

Ons EIQ assessment is gebaseerd op vier dimensies: zelfbewustzijn, sociaal bewustzijn, zelfbeheersing en omgaan met relaties.

ZELFBEWUSTZIJN

Reflecteert innerlijke communicatie. Zelfinzicht is fundamenteel voor het sociale bewustzijn en de zelfbeheersing.

ZELF-CONTROLE

Meet zelfevaluatie in combinatie met zelfregulering. In welke mate herkent iemand gevoelens en is hij/zij in staat gevoelens te beheersen, te kiezen wat en hoe te uiten.

HET SOCIALE BEWUSTZIJN

Geeft het bewustzijn en de aandacht voor de gevoelens en reacties van anderen weer.

OMGAAN MET JE RELATIES

Empathie en gevoeligheid voor de gemoedstoestand en emoties van anderen zorgen voor sterke verbinding met anderen.

Persoonlijke ontwikkeling door inzicht in jouw Emotionele Intelligentie

Het rapport beschrijft in detail jouw profiel op deze 4 dimensies. Uit het rapport kun je opmaken waar ruimte voor ontwikkeling ligt. En je krijgt direct concrete suggesties wat je zou kunnen doen. Door concreet te oefenen in situaties haal je het beste uit jezelf.

De combinatie van DISC en Emotionele Intelligentie

De combinatie van DISC-analyse en Emotionele Intelligentie-analyse stelt je in staat om te begrijpen hoe gedrag verbonden is met je emotionele intelligentie.

We helpen je graag bij het selecteren van de juiste assessment tools. Je kunt contact met ons opnemen